29.12.06

Επίκληση στο Πριν



Οι εποχές εναλλάσονταν μέσα μου η μια μετα την άλλη σαν καλοκουρδισμένο ρολόι που θα σήμαινε την Ώρα της Αγρύπνιας. Όχι την ώρα που μετρά τον χρόνο μήτε τα χρόνια που έχουν μάθει να μετρούν οι άνθρωποι με μοιρολατρία. Το Φθινόπωρο, ο Χειμώνας, η Άνοιξη και το Καλοκαίρι εκάστοτε απεικόνιζαν αυτό που γινόταν στο περβόλι της καρδιάς μου. Υπήρχαν φορές που παρακάλαγα κάποιο από τα Πνεύματα των Εποχών να μείνει περισσότερο μέσα μου κι ας αργούσε η Αφύπνιση μου να καθαιρέσει τη χειμερία νάρκη της ψυχής μου.

Πέρασαν πολλά ματωμένα φεγγάρια με δάκρυα ενώ τις λειψές μέρες από πόνο και χαρά ο Φαέθων, σκούπιζε τον ιδρώτα στον μουδιασμένο αυχένα μου από τους κόπους της Ζωής. Έσπειρα ροδοκόκκινους βλαστούς Αγάπης, κλάδεψα ανθούς ανεκπλήρωτων ονείρων και καλλιέργησα το χώμα της καρδιάς μου με ότι πιο ιερό και όσιο έχει ο Έρωτας να δώσει σαν γόνιμη εκπλήρωση του Μεγαλείου του.

Περπάτησα, μπερδεύτηκα στο ανώνυμο πλήθος, ταράχτηκε η καρδιά μου από θνητούς φόβους και έλιωσα το Θείο Χρυσάφι της Λήθης μου να σφυρηλατήσει φυλαχτά για σας. Μεγάλη απόφαση το γκρίζο για να το κάνω τελικό προορισμό μου, μα δε με σκιάζει, άλλη μια σκιά είναι από τις πολλές που με κατατρέχουν εδώ και συνεχόμενες Ζωές κι όπως τότε που με απαρνήθηκες ανορθόγραφα στο κύκνειο βράδυ της ύστατης Σιωπής, έτσι κι εγώ με τη σειρά μου σαν αταίριαστο στενόχωρο παλτό, θα την πετάξω από πάνω μου όταν σημάνει η Μεγάλη Ώρα.

Ή μήπως Πριν;

21 σχόλια:

china girl είπε...

Δεν έχω λόγια.
Υποκλίνομαι.

northaura είπε...

η στιγμη που την πετας, εκεινη η καλοκουρδισμενη στιγμη που γινεται η κινηση,χρειαζεται ακριβεια μαχαιριου.μηπως επικληση στο "τοτε"; [αν κι εμενα το πριν μ'αρεσει]

candyblue είπε...

Καλύτερα τώρα.

Καλή χρονιά
ότι πόθησες
οτι αγάπησες
οτι έχασες
να το φέρεις πίσω
χωρίς κόστος κανένα

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ένα υπέροχο post, μία βαθιάς σκέψης αντίληψη έκφρασης. Με εξέπληξε αυτή η τόσο βαθιά γραφή. Συγχαρητήρια και πολλές ευχές για μία Καλή Χρονιά και ένα ευτυχισμένο 2007.

Άβατον είπε...

@Guilty,
Τις ευχές μου για ένα καλύτερο καινούργιο χρόνο.

@Northaura,
"Πριν", "Τότε"...το θέμα είναι πως θα συμβεί. :)

@Candyblue,
Τίποτα δεν δίνεται έτσι. Κάθε τι που αξίζει μας καλεί να ανταποκριθούμε και να πληρώσουμε το τίμημα που καθορίζει την ευγενή του αξία.
Ωστόσο, σ'ευχαριστώ για τις ευχές.

@Δείμος του πολίτη,
Το ίδιο εύχομαι κι εγώ σε σένα. Μακάρι το 2007 να είναι πιο ευγενικό μαζί σου.

homelessMontresor είπε...

Εγκυκλοπαιδική ερώτηση: Ο Φαέθων δεν ήταν γιος του ήλιου? Μήπως θα μπορούσες να μου δώσεις λίγα παραπάνω στοιχεία για τον "κύριο". Με το δεξί να σου μπει και το νέο έτος!

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχα κλείνεις το 2006. Καλό και δημιουργικό το 2007 σου εύχομαι :)

ΥΓ: Μη ξεχνάς το μουσικό μας blog με τη μέα χρονιά!

Άβατον είπε...

@E.T.,
Ο Φαέθων
'Hταν γιος του Ηλίου και της Κλυμένης (Ωκεανίδα). Από μικρός εκπαιδευόταν στην αρματοδρομία και έπαιζε πολύ με τον Έπαφο (γιο του Δία και της Ιούς). Κάποτε, σε μια παιδική τους διαμάχη, ο Έπαφος είπε στο Φαέθονα, ότι δεν ήταν πραγματικό παιδί του Ήλιου. Ο Φαέθων αγανακτισμένος, πήγε στον πατέρα του να ζητήσει εξηγήσεις. Ο Ήλιος τον διαβεβαίωσε, ότι ήταν πράγματι γιος του. Ο Φαέθων όμως έμεινε με αμφιβολίες. Έβαλε τον πατέρα του να ορκιστεί στα νερά της Στύγας, προς απόδειξη ότι θα του έδινε οτιδήποτε του ζητούσε. Ο Ήλιος ορκίστηκε και ο νεαρός Φαέθων του ζήτησε να γίνει ηνίοχος (να οδηγήσει) έστω και για μια μέρα μόνο της αμαξάς του.
Ο Ήλιος κατάλαβε τον κίνδυνο, αλλά δεν μπορούσε να παραβεί τον όρκο του. Έδωσε τις κατάλληλες οδηγίες στο γιο του, του έδωσε και τα χαλινάρια του μεγάλου αστραφτερού άρματος και του ευχήθηκε καλή τύχη. Ο Φαέθων πήρε στα χέρια του την άμαξα και ξεχύθηκε στους αιθέρες. Μόλις απομακρύνθηκε όμως από τη γη και αντίκρυσε μπροστά του το απέραντο χάος, ζαλίστηκε και άφησε χαλαρά τα ηνία των δυνατών αλόγων. Αυτά αφήνιασαν και άρχισαν να τρέχουν πότε ψηλά στο απέραντο του ουρανού και πότε χαμηλά, πολύ κοντά οτη Γη. Ο δίσκος του Ήλιου κινδύνευε να κατακαύσει στο πέρασμα του τη Γη. Τους ανθρώπους που ζούσαν στην Αιθιοπία αλλά και σε όλη την Αφρική τους έκανε μαύρους, κίτρινους τους λαούς της Ασίας και κόκκινους τους λαούς της Εσπερίας (Αμερικής), ενώ έκανε πιο λευκούς τους κατοίκους του βορρά.
Ο Ποσειδώνας και οι άλλοι θεοί ανησύχησαν και παρακάλεσαν τον Δία να σταματήσει το μεγάλο κακό. Ο Δίας, λίγο πριν την μεγάλη καταοτροφή που θα προκαλούσε ο αδέξιος ηνίοχος, του έρριξε έναν κεραυνό και σταμάτησε την τρελλή πορεία του. Το σώμα του Φαεθονα έπεσε φλεγόμενο σαν κομήτης (επειδή καιγόταν η κόμη του) στον Ηριδανό ποταμό της Ιταλίας (σημερινός Πάδος) ή στον Ηριδανό της Αττικής (παραπόταμος του Ιλισσού), Οι αδελφές του, οι Ηλιάδες Μερόπη, Ηλία, Αίγλη, Φοίβη, Λαμπετία, Αιθέριο και Διοξίππη λυπήθηκαν πολύ για το χαμό του Φαεθονος. Η παράδοση λέγει, ότι αναζήτησαν το σώμα του για να το θάψουν και όταν τελικά το βρήκαν στον ποταμό, τον έκλαψαν επί 4 μήνες. Από την πολύ θλίψη τους μεταμορφώθηκαν σε Λεύκες, στην όχθη του Ηριδανού και τα δάκρυα τους έγιναν ήλεκτρο, το οποίο στάζει ακόμα και σήμερα στα νερά του.

@Σεξ+Πυρ,
Να είσαι καλά. Βασικά πρέπει να το κοιτάξουμε καλύτερα αυτό με το music blog και να δούμε τι, πως και φυσικά γιατί...θέλουμε να το κάνουμε. Έτσι δεν είναι;

homelessMontresor είπε...

Πολύ ωραίος μύθος! Ευχαριστώ πάρα πολύ που μπήκες στον κόπο!

Υστ. Την πάτησες, μπορεί να κάνω συχνότερα ερωτήσεις τώρα! :-)

Estrella_ είπε...

Πολλές ευχές για τη χρονιά που έρχεται.
Καλές διαδρομές στο χρόνο, του πριν και του μετα.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Τα σεβη μου.
Καλη χρονια να εχουμε.

Y. K. είπε...

χρονια καλα
αγαπη
αγαπη
αγαπη..

φιλια πολλα!

Bliss είπε...

tote k twra...apla...k panta...

filw sas

elemental_on είπε...

happy new fear tear year

Άβατον είπε...

@E.T.,
Αντιθέτως, εγώ σε ευχαριστώ που ρώτησες. Θεωρώ προσόν όταν δεν ξέρουμε κάτι να ρωτάμε. Άλλωστε όποιος το παίζει ξερόλας βγαίνει και ζημιωμένος στο τέλος.

@Estrella,
Καλή χρονιά και σε σένα εύχομαι. Να είσαι καλά να γράφεις, να σκέφτεσαι και να νιώθεις.

@Πρέζα TV,
Ομοίως, καταθέτω κι εγώ τα σέβη μου :)

@Alicia,
Καλό είναι να το κάνουμε πράξη λοιπόν με το νέο έτος. Ας είμαστε Αγάπη για τους διπλανούς μας.

@Margo,
Κάτι θα ξέρεις εσύ για να το λες! ;)

@elemental_on,
Happy New Brave Year :)

Desposini Savio είπε...

"Μεγάλη απόφαση το γκρίζο για να το κάνω τελικό προορισμό μου, μα δε με σκιάζει..."
...ξέρεις να φυλάγεσαι από τα πάθη σου; Μακάρι να μπορείς. Έτσι θα τα καταφέρεις...

Ευτυχισμένη Χρονιά καλέ μου!

Ανώνυμος είπε...

Αν ήμουν νεραιδάκι, με το μαγικό ραβδί μου θα σου χάριζα 2007 ευχές κι αστέρια, για να φτιάξεις το δικό σου ουρανό.
Όμως είμαι απλά ένας μικροσκοπικός μέρμηγκας...
και το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να ευχηθώ μέσα απ'την ψυχή μου, οι επιθυμίες σου να γίνουν πραγματικότητα και τα όνειρά σου καθημερινότητα..


με βαθιά εκτίμηση..

lee είπε...

Ελπίζω το 2007 να κλαδεψεις ανθους εκπληρωμενων ονείρων και η Ανοιξη να φωλιάσει στην καρδιά σου! Ευχαριστούμε για το φυλαχτό, όλοι θέλουμε κάτι να ξεχάσουμε :)

ο μικρός πρίγκιπας είπε...

καλη χρονια άβατον,ευχομαι το 2007 να σε βρει στη ζεστη φωλια ενος ερωδιου την εποχη του ζευγαρωματος,που ολη η φυση ειναι τοσο δεκτικη και ενεργοποιημένη και γεννα ενα σωρο νεα πλασματα και ιδεες

Bliss είπε...

entaksei egw ti na euxh8w!
eimai akoma en8ousiasmenh!
fantastike troxonome
frrrrrrrrrrrr

Άβατον είπε...

@Desposini,
thanx darling :)

@Μερμυγκάκο,
Ευτυχώς είμαι ολιγαρκής άνθρωπος και θα αρκεστώ στο να είμαστε σωστοί για όσο θα είμαστε εδώ. :)

@Lee,
και ταυτοχρόνως όλοι θέλουμε να θυμόμαστε κάτι.

@Μικρός Πρίγκηπας,
σε αυτό και εγώ θα πιω ένα ποτηράκι ελπίδας.

@Margoulaki,
Μόνο να μην καταπιούμε στο τέλος την σφυρίχτρα! ;)