2.6.07

Στοπ Καρέ


Περνάμε την φάση μας μέσα στην γενικότερη αφασία που διαφεντεύει τον πλανήτη. (κλικ)

Πολλές φορές καθόμαστε στην αίθουσα αναμονής και περιμένουμε να ακούσουμε το όνομα μας. (κλικ)

Οι ώρες αφήνουν ίχνη πάνω στο πρόσωπο μας καθώς το όνομα μας δεν λέει να ακουστεί από τα μεγάφωνα του θαλάμου. Το περιθώριο μας καλεί ενώ την ίδια στιγμή με βαριά καρδιά παίρνουμε απόφαση να δραπετεύσουμε από την έξοδο κινδύνου μια και καλή προς αποφυγήν της ματαιοδοξίας που πλέον έχει πάρει διαστάσεις πανούκλας. (κλικ)

Αόριστη προσμονή χαρακτηρίζει την στάση του κορμιού μας. Τον τρόπο που κοιτάζουμε τα πράγματα γύρω μας, το πως ακούμε πολλές φορές ακούραστα στόματα να εκτοξεύουν πυρακτωμένες λέξεις. (κλικ)

Μια ανεξήγητη αναμονή δοκιμάζει την υπομονή μας κάνοντας μας να τρίβουμε νευρικά τα ιδρωμένα χέρια μας το ένα μέσα στο άλλο ενώ απορροφημένοι κοιτάζουμε προς τον ουρανό.
Ένας κρότος γεμίζει τον αέρα με την μυρωδιά του αντηλιακού να θέλει να μας τρυπήσει τα ρουθούνια. Οι αισθήσεις μας οδηγούνται στο βασίλειο των παραισθήσεων και κανείς δεν γνωρίζει το πως θα ξεφύγει από τούτο τον εφιάλτη. (κλικ)

Γνωμικά, δοκίμια, αναλύσεις, ημερολόγια, παραβολές, εξομολογήσεις, κατηγόριες, κακεντρεχείς διαπιστώσεις και ατέλειωτο φαρμάκι έχουν γίνει ηλεκτρονικά πυρομαχικά στην υπηρεσία κομπλεξικών μισάνθρωπων που ευαγγελίζονται το πνεύμα της Αλήθειας. (κλικ)

Χαμένοι σε ένα φαύλο πάρε-δώσε με τα δικά μου, δικά μου και τα δικά σου πάλι δικά μου. Ξαναμετράμε λοιπόν τι μένει στο καθημερινό μας αλισβερήση με τον έτερο εαυτό και δεν θέλουμε να αποδεχθούμε πως ο ωφελιμισμός είναι αυτός που κρύβεται κάτω από το τομάρι της παλιανθρωπιάς. (κλικ)

Ονειρευόμαστε τον έρωτα και την αγάπη απαιτώντας, επαιτώντας και πολλές φορές απατώντας τον ίδιο μας τον εαυτό με χίλια δυό τεχνάσματα. Κρατώντας λοιπόν τα σκήπτρα του αλάθητου και του ιερού περιμένουμε τον έτερο σύντροφο να μας αγαπήσει, να υποχωρήσει, να συμβιβαστεί, να μοιραστεί και να γονατίσει μπροστά στην μεγαλειότητα μας όχι για να μας επιβεβαιώσει το σύνδρομο ανωτερότητας που μας κατατρέχει αλλά δηλώνουμε πως το πράτει για την Αγάπη. (κλικ)

Ζητούμε αλληλοκαταννόηση, αμέριστη φροντίδα, επικοινωνία εις βάθος, αμφίδρομη αγάπη, ανιδιοτέλεια, καθαρότητα ψυχής, ερωτική παραδείσια ζωή κ.ο.κ.
Μα όλα αυτά τα ζητάμε. Ξανά και ξανά. Δεν τα προσφέρουμε. Τα ζητάμε και πολλές φορές γινόμαστε άπληστοι σκορπιοί που όχι μόνο δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τα προσκυνήματα του/της συντρόφου μας αλλά κοιτάζουμε με μοιραίο αμφότερο κέντρισμα να ποτίσουμε με δηλητήριο τις ζωές μας. (κλικ)

Θα σε περιμένω λοιπόν να μου γεμίσεις την ζωή με φιλοσοφήματα και μικροαστικές μπούρδες. Να μου χαρίσεις μια Αλήθεια δανεική και γιατί όχι μερικές οδηγίες χρήσεως για έναν γονιμότερο και δημιουργικό βίο. Να μου πουλήσεις ανωτερότητα και να αγοράσω υποταγή. Να με συμβουλέψεις όταν η ίδια σου η ζωή υπάρχει και αναπνέει ασυμβούλεφτη από το εσωτερικό δούναι και λαβείν. (κλικ)

Μιας και μου τελείωσε το φλας, φώτισε την σκιά μου με την ετερόφωτη γνώση σου...

4 σχόλια:

Bliss είπε...

ma kale mou avaton
auth einai h fush tou an8rwpou
dn allazei auto
:-)

Άβατον είπε...

@Bliss,
και πια είναι η φύση του ανθρώπου παρακαλώ; Διότι αν νομίζεις πως η φύση του ανθρώπου είναι να αγνοεί την πνευματική του φωνή και να γίνεται φερέφωνο κάθε υλιστικής ψευδαίσθησης, τότε σίγουρα υποτιμάς τον εαυτό σου.

Bliss είπε...

δεν ειπα αυτο
αλλα ο ανθρωπος μονιμως θα παραβλεπει καποια πραγματα
και μονιμως θα κανει λαθη
δεν γεννηθηκαμε τελειοι
ουτε με πνευματικες αρετες απο μωρα
αυτα τα αξιοποιουμε και τα φερνουμε στο level που θελουμε εμεις..
δεν μπορω να κρινω εναν υλιστη
αυτος ειναι ο τροπος εκφρασης του
δεν μπορω να κρινω εναν που ψαχνεται πιο πολυ πνευτικα..αυτο τον καλυπτει ως ατομο!

ο καθενας μας τα κοιταει παντα απο διαφορετικο οπτικο πεδιο
απο διαφορετικη γωνια!

δεν ειπα πως ειναι ομορφο να αγνοεις κατι ουσιωδες
αλλα και η δικη μου αποψη για καποιον αλλον δεν μετραει
μπορει να ακουστει ως σεβαστη
αλλα οχι απαραιτητα αποδεκτη!


οι μικροαστικες μπουρδες ειναι ηταν κ θα ειναι μερος της καθημερινοτητας μας
της ρουτινας μας
και λιγο πολυ ολοι ασχολουμαστε με τετοιες..
αλλοτε σε μικρο βαθμο
και αλλοτε σε μαγελυτερο!

και γενικα ειμαστε απληστα οντα..
αχορταγα..
δεν αλλαζει η ανθρωπινη φυση!

μουτς

Άβατον είπε...

Το να κοιτάζουμε κάποια πράγματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες υποδηλώνει πως πάνω απ'όλα προσπαθούμε κάτι να το αντιληφθούμε στην ολότητα του εξηγώντας το μέσα από την πολυπλευρικότητα του.
Αυτό σημαίνει με άλλα λόγια πως όποιος ψάχνει βρίσκει.
Το που ψάχνει, το γιατί και το πως κάποιος αναζητά πράγματα είναι άλλο θέμα. Ακόμη κι έτσι όμως πιστεύω πως η υπέρτατη αναζήτηση είναι αυτή της Αλήθειας.
Της Αλήθειας που διαπερνά και κατατρέχει την ανθρώπινη υπόσταση. Άρα το ζητούμενο είναι κατά κάποιο τρόπο, το να ζούμε με όσες λιγότερες αυταπάτες γίνεται όσον αφορά τον κόσμο αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό.
Ένας άνθρωπος που βιώνει την ζωή μέσα στην άγνοια, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος νομίζει πως ζει μα το μόνο που κάνει είναι να παρασιτεί εις βάρος του πλανήτη εφόσον έχει απαρνηθεί την πνευματική του υπόσταση και αποδέχεται μόνον την υλιστική πλευρά της εκδήλωσης. Κατά αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί να αποκαλείται Άνθρωπος κάποιος ο οποίοπς αντιλάμβάνεται τον εαυτό του ως "ανθρακούχα νεροσακούλα".
Σαφώς και μπορούμε να πούμε πως υπάρχει διαφορετικότητα ανάμεσα στους ανθρώπους. Άλλωστε, αυτό είναι που κάνει και ενδιαφέρον τον πλανήτη μας. Ωστόσο, υπάρχει και απεριόριστη βλακεία και κακία. Κι όταν αυτό παίρνει τεράστιες εκτάσεις εξάπλωσης σαφώς και με αφορά. Διότι πολύ απλά συμβαίνει μέσα στην καθημερινότητας μας να συναναστρεφόμαστε πολλών ειδών διαφορετικούς ανθρώπους που δεν τους έχουμε επιλέξει αλλά ούτε και μας το επιτρέπουν οι συνθήκες της ζωής πολλές φορές.
Αν οι περισσότεροι από εμάς πέρναμε τον εαυτό μας πιο σοβαρά, θα μπορούσε η πρακτική πλευρά της ζωής για την οποία μιλάς να είναι πιο υποφερτή και αν μη τι άλλο πιο ισότιμη μεταξύ ανθρώπων. Αντιθέτως, το μόνο που συμβαίνει είναι άνθρωποι να μεταμορφώνονται στα χειρότερα των θηρίων και να σπαράζει ο ένας την ενέργεια του άλλου.

Αυτά φάτσα.
Ελπίζω να έγινα σαφής ως προς το νόημα του Post μου αν και δεν ξέρω το κατά πόσον είναι ευφικτό κάτι τέτοιο από εδώ μέσα.
Φιλιά :)