12.3.08

Σελίς 123


"Οι πολιτικές δραστηριότητες είναι τρομερός πειρασμός για τον αποκρυφιστή. Γνωρίζοντας τι κάνει, του είναι πολύ δύσκολο να αποφύγει τη χρήση της γνώσης και της δύναμης του για να διορθώσει τα στραβά που βλέπει. Κάνοντας κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να βρεθεί πιο μπροστά από τους καιρούς και τις καταστάσεις και έτσι να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Φαίνεται ότι ο φανατισμός συνοδεύει την εφαρμογή των αρχών της ανώτερης ζωής στην πολιτική και ο πνευματικός ζήλος έχει γίνει αιτία να χυθεί τόσο αίμα, όσο χύθηκε και για της γήινες φιλοδοξίες.
Ο αποκρυφιστής πρέπει να διαλέξει: Ή θα είναι δάσκαλος πνευματικών αρχών ή θα είναι καθοδηγητής στα εγκόσμια θέματα, γιατί δεν μπορεί να είναι και τα δύο. Δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα και έξω από το πέπλο και μέσα από αυτό. Αν επιχειρήσει να ασκήσει μεγάλη επιρροή στα εγκόσμια θέματα-το τίμημα που θα πληρώσει θα είναι να χάσει το πνευματικό του όραμα και τη δύναμη να διακρίνει ανάμεσα στη "μικρή, ήρεμη φωνή" του Πνεύματος και στις παρακινήσεις της φιλοδοξίας. Δε μπορεί κανείς να διαιρέσει τον εαυτό του σε κομμάτια, δηλαδή να είναι ταυτόχρονα και Δρ.Τζέκιλ και Κος Χάιντ. Πραγματικά, αν κατανοήσουμε σωστά αυτή την ιστορία, θα δούμε ότι ο Τζέκιλ δεν μπορούσε να ξεφύγει από τον Χάιντ, μέχρι που αυτός τελικά κυριάρχησε πάνω του ολοκληρωτικά. Έτσι και με τον αποκρυφιστή, το κυρίαρχο πάθος του θα τον απορροφήσει ολόκληρο. Είτε θα κουραστεί από τις πολιτικές του προσπάθειες και θα καταλάβει πόσο άχρηστες είναι για όποιον κατέχει Πνευματικές δυνάμεις, είτε θα του ανοίξει η όρεξη για δύναμη και θα σύρει τους δυστυχισμένους μαθητές του στο άρμα της φιλοδοξίας του, μπλέκοντας τους στα "κυκλώματα" που θα μπλεχτεί κι αυτός.
Εκείνοι που τους ανοίγεται η ανώτερη συνείδηση βρίσκονται σε μια πολύ ευαίσθητη κατάσταση κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Δεν μπορούν να αντέξουν ούτε ένα καβγά και καταρρέουν με τα νεύρα σπασμένα. Όταν σε μια εσωτερική ομάδα γίνεται ενεργητικό πολιτικό έργο, είναι απόλυτα βέβαιο ότι δεν μπορεί να γίνει και ενεργητικό αποκρυφιστικό έργο, γιατί αυτά τα δύο είναι ασυμβίβαστα. Γι'αυτό, τολμώ να δώσω μια απλή συμβουλή στο ζηλωτή, έστω κι αν κινδυνεύω να με κατακρίνουν ορισμένοι κύκλοι: Απόρριψε το τάγμα που θίγει πολιτικά θέματα. Απόφευγε το δάσκαλο που ασχολείται με την πολιτική, γιατί να είσαι σίγουρος, θα χρησιμοποιηθείς και δεν θα εκπαιδευτείς."



"Υγιής Αποκρυφισμός"
Dion Fortune

1 σχόλιο:

Άβατον είπε...

Photo Source:
http://www.custom-monograms.com/