11.2.09

Athens Indymedia: Ούτε που να το σκέφτεστε




Tα αφεντικά, τα κυβερνητικά και τα λοιπά κομματικά υποχείριά τους προσπαθούν να φιμώσουν την ελεύθερη και ανεξάρτητη φωνή του Ιndymedia.


Μετά από την κοινωνική εξέγερση του Δεκέμβρη οι μηχανισμοί της εξουσίας εντείνουν τις προσπάθειές τους να καταστείλουν τώρα ό,τι συντάχθηκε με αυτή την μεγαλειώδη λαϊκή έκρηξη θέλοντας να επιβάλουν την σιωπή και τον τρόμο.


Με γελοίες επερωτήσεις των ακροδεξιών ηθοποιών του κοινοβουλευτικού θεάτρου, και πλαισιωμένοι από τον χορό των ύπουλων και προβοκατόρικων δημοσιευμάτων του «κομουνιστικού» Ριζοσπάστη και άλλων αστικών φυλλάδων, προετοιμάζονται να καταφέρουν ένα χτύπημα σε μία από τις ουσιαστικές κατακτήσεις της κοινωνικής βάσης. Αυτή της συμμετοχικής αδιαμεσολάβητης και αχρημάτιστης διακίνησης της πληροφορίας και των ιδεών. Σχεδιάζουν το κλείσιμο ενός χώρου συνάντησης χιλιάδων ανθρώπων που καθημερινά μοιράζονται τις σκέψεις και τις δράσεις τους δημιουργώντας και οργανώνοντας έναν ιστό ελεύθερης έκφρασης και αντίστασης στην θηριωδία των κυβερνήσεων και της εκμετάλλευσης των εργοδοτών.


Απώτερος σκοπός τους είναι να ανακόψουν την επιθετική πορεία της κοινωνίας και την αυξανόμενη ένταση των διεκδικήσεων για την δημιουργία μίας καλύτερης ζωής μέσα στην καπιταλιστική-εξουσιαστική κόλαση που μας έχουν καταδικάσει να ζούμε. Αυτό που προσδοκούν είναι να διαλύσουν την γνώση και την επικοινωνία που γεννιέται και αναπτύσσεται με οριζόντιο και ακηδεμόνευτο τρόπο καθιστώντας την παρουσία τους απλά ανυπόφορη.


Σήμερα για ακόμα μία φορά η κοινωνία αντιστέκεται, οραματίζεται και συζητά για ένα διαφορετικό τρόπο οργάνωσης της καθημερινότητάς της. Κυοφορεί άλλες αξίες και τις κάνει να φτάνουν σε κάθε γωνιά αυτής της γης, αρνούμενη τα ελεγχόμενα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, χρησιμοποιώντας τα δικά της μέσα για την ενημέρωσή της, με προκηρύξεις, με έντυπα, με διαδικτυακούς χώρους. Και αυτό είναι επικίνδυνο για εκείνους που έχουν μάθει να ζουν παρασιτώντας από τον ιδρώτα αυτών που έχουν φτιάξει τα πάντα. Από τον κόπο των ανδρών και γυναικών εργαζόμενων, σπουδαστών, μεταναστών, επιστημόνων. Η αδιαμεσολάβητη πληροφόρηση και επικοινωνία φοβίζει αυτούς που έχουν μάθει να εξουσιάζουν με την τρομοκράτηση και εκμετάλλευση των άλλων


Και είναι καλό να συνεχίσουν να τρέμουν και να φοβούνται την οργή όλων αυτών που έως τώρα υπέμειναν καρτερικά την βία, τον εξευτελισμό και την καταλήστευση των κόπων τους.


Το indymedia είναι ανάγκη και δημιούργημα αυτού του εξεγερμένου κόσμου και θα παραμείνει ζωντανό όσο καιρό η ίδια η βάση της κοινωνίας θα το χρειάζεται για την έκφραση της.


Ας σας γίνει κατανοητό βασιλιάδες και αφεντάδες αυτού του τόπου. Το indymedia είναι πέρα από την σφαίρα της δικαιοδοσίας σας και τον έλεγχό σας. Είναι πέρα από την λογική και την ηθική σας. Είναι δικό μας και θα μείνει ζωντανό για όσο το χρειαζόμαστε στην πορεία για την αλλαγή αυτού του κόσμου


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ
ΤΩΝ ΕΠΙΘΥΜΙΩΝ ΤΩΝ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ


Συλλογικότητα Διαχείρισης
του athens.indymedia.org





5 σχόλια:

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ είπε...

Φίλε μου, να σε ρωτήσω τί έγινε;
Το post σου έχει να κάνει με το νομοσχέδιο που είπαν ότι δε θα περάσουν για την ανωνυμία;
Έχουν κάνει κάποια άλλη επίθεση στο indy;
Διότι είναι λίγο δύσκολο να κλείσει το site αυτό...

Άβατον είπε...

@Εγκλωβισμένος,
νομίζω πως δεν χρειάζονται περαιτέρω ιδιαίτερες επεξηγήσεις. Το Post ήταν σαφές. Η κυβέρνηση με τις ευλογίες της αστυνομίας έχει προβεί σε κινήσεις ώστε να κλείσει το Indymedia το οποίο "στεγάζεται" και εκπέμπει μέσα από το Πολυτεχνείο. Ξαναλέω λοιπόν: "Ούτε να το σκέφτεστε"

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ είπε...

Απ' το πολυτεχνείο; Δεν το 'ξερα!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι το άσυλο αυτό ήταν πάντα ελεύθερη διακίνηση ιδεών και αυτό είναι που θέλουν να καταργήσουν τις ιδέες.''Φυτά'' θέλουν να μας καταντήσουν άβουλα και ανίδεα όντα έτοιμα να υποκύψουν σε κάθε δική τους απόφαση.Χαίρομαι που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με νου και(το βασικότερο)γνώση

Άβατον είπε...

@Εγκλωβισμένος,
σου απάντησε με τον καλύτερο τρόπο ο Ανώνυμος...