27.9.07

Το Δώρο


Πρέπει να ήταν ξημερώματα όταν χτύπησε το κουδούνι της πόρτας μου.
Ο τσιριχτός ήχος μέσα στην άγρια νύχτα με έκανε να πεταχτώ από το κρεβάτι λες και με διαπέρασαν ηλεκτροφόρες εκκενώσεις.
Ολόγυμνος και μισοκοιμισμένος καθώς ήμουν, άνοιξα την πόρτα χωρίς καν να σκεφτώ να κοιτάξω ποιος μπορεί να με περιμένει πίσω από αυτή.
Ανοίγοντας την πόρτα μέσα στην ζάλη μου, αντίκρισα μια αντρική φιγούρα γύρω στα δύο μέτρα να στέκεται με επισημότητα στο κατώφλι του διαμερίσματος μου. Ήταν τέτοια η έκπληξη που μου προκάλεσε η εμφάνιση του που δεν σκέφτηκα καν τη δική μου γύμνια προς το πρόσωπο του. Το σκελετωμένο του παράστημα τον έκανε να δείχνει ακόμα πιο ψηλός από ότι ήταν πραγματικά. Φορούσε ένα κολλητό σμόκιν με το πρόσωπο του να είναι το μισό βαμμένο άσπρο και το άλλο μισό μαύρο. Τα χείλη του ήταν έντονα βαμμένα μωβ με τρόπο που θύμιζαν καρικατούρα του Joker. Ένα βιολετί παπιγιόν πλαισίωνε το λιπόσαρκο λαιμό του και στο κεφάλι του φορούσε ένα ψηλό χρυσό καπέλο σε σχήμα κώνου που σίγουρα ξεπερνούσε τους πενήντα πόντους!
Μα τον Θεό, ήταν τόσο παράξενος, που δεν μπορούσα να καταλάβω ποιος ήταν αλλά και τι ήθελε τέτοια ώρα από μένα. Ένας φόβος με είχε ζώσει σαν τεράστιο ανακόντα και είχε σφίξει το λαιμό μου για τα καλά καθώς δεν μπορούσα να εντοπίσω τον σκοπό της επίσκεψης αυτού του αλλόκοσμου πλάσματος.
Η σιωπή ανάμεσα μας κράτησε ελάχιστες στιγμές που σίγουρα από την πλευρά μου έμοιαζαν για ώρες.
Τότε ένας χειρότερος ήχος ακούστηκε, ο οποίος μου θύμισε την εποχή που είχε χαλάσει το κουδούνι της εξώπορτας μου. Το οποίο, εκείνη την εποχή είχε βραχυκυκλώσει σε τέτοιο βαθμό που όποτε χτυπούσε κάποιος το κουδούνι άνετα σε έκανε για μια στιγμή να νομίζεις πως το σπίτι σου είχε γίνει χώρος φαινομένων poltergeist. Μετά από μια στιγμή κατάλαβα πως αυτή ήταν η λαλιά του καθώς άκουγα λέξεις να χτυπούν τα αυτιά μου με ένα σχετικό echo στον τόνο και στο βάθος της φωνής του. Επίσης, παρατήρησα την διαφορά που υπήρχε ανάμεσα στην ταχύτητα του ήχου και στην εκστόμιση των λέξεων που υποτίθεται πως έβγαιναν από το στόμα αυτού του όντος.
"Έχεις ένα Δώρο", συμπέρανα πως άκουσα ότι ήθελε να πει αφού παρά το τέλος της πρότασης το στόμα του ανοιγόκλεινε ακόμη.
Τότε μόνο, πήρα το βλέμμα μου από πάνω του και κοίταξα λίγο πιο χαμηλά. Στα χέρια του κρατούσε με υπέρμετρη επισημότητα ένα υφασμάτινο κόκκινο κουτί.
"Για τα γενέθλια σου", μου είπε με τον ίδιο αλλόκοτο τρόπο.
Μην περιμένοντας καν να δω τα χείλη του να σταματούν υπεραμύνθηκα της προσφοράς και με μια δόση απελπισίας στην φωνή μου του αποκρίθηκα, "Τα γενέθλια μου έχουν περάσει εδώ και πολύ καιρό. Κάποιο λάθος θα έγινε.", πρόσθεσα σε μια ύστατη προσπάθεια ώστε να αποφύγω ένα άγνωστο "Δώρο" από έναν επίσης άγνωστο αποστολέα.
"Σήμερα είναι η Μέρα", μου είπε με μια απόλυτη κενότητα στην φωνή του, που ήταν σαν να έχασκε ένα βάραθρο κάτω από τα πόδια μου. Μου πρότεινε το κουτί με αργές κινήσεις και με το που το πήρα στα χέρια μου, έκανε να γυρίσει την πλάτη του.
"Εεε, συγνώμη, από ποιόν είναι παρακαλώ;", κρατούσα με τρεμάμενα χέρια το κουτί και αν μη τι άλλο αν ήταν να εκραγεί στα χέρια μου ήθελα να μάθω ποιος είχε την ευγενή σκέψη να μου κάνει ένα τέτοιο εμπνευσμένο γενέθλιο δώρο και μάλιστα μια μέρα εντελώς άσχετη με τα γενέθλια μου.
"Ξέρεις...", αποκρίθηκε με τέτοια σιγουριά που μόνον ο Θάνατος έχει απέναντι στους ανθρώπους. Πριν καν προλάβω να ανοιγοκλείσω τα μάτια μου είχε γίνει στην κυριολεξία καπνός. Η μυρωδιά του καπνού μαζί με μια ανεξήγητη παγωνιά στην ατμόσφαιρα και η σκέψη ότι μπορεί να ξαναγυρνούσε αυτό το Ον, με έκαναν να κλείσω την πόρτα πολύ πιο γρήγορα από ότι θα έκανα σε άλλες περιπτώσεις σαστίσματος.
Κάθισα στο κρεβάτι και με θρησκευτική ευλάβεια έλυσα την χρυσαφί κορδέλα που στόλιζε το κουτί. Όπλισα τον εαυτό μου με κουράγιο στην επερχόμενη έκπληξη και με ορθολογισμούς προσπαθούσα να ξορκίσω το κακό. Δεν υπήρχε λόγος να είναι ας πούμε μια βόμβα. Αν ήταν κάτι τέτοιο θα μπορούσαν να την είχαν αφήσει έξω από την πόρτα μου και όχι να μου την παραδώσει τέσσερις η ώρα τα ξημερώματα ένας τύπος που έμοιαζε λες και είχε βγει από ιστορία του David Lynch, σκέφτηκα και συνέχισα με προσοχή να εξερευνήσω το κουτί.
Εξαρχής, το συγκεκριμένο κουτί είχε μια ιδιομορφία. Αντί για κλειδαριά είχε μια μικρή γυάλινη σφαίρα που άλλαζε συνεχώς χρώματα. Κάθε φορά που άλλαζε χρωματισμό ήταν λες και σου μιλούσε για την διάθεση του. Όταν σήκωσα το κουτί στο ύψος του προσώπου μου, έτσι ώστε να το περιεργαστώ καλύτερα, εκείνο πήρε ένα σταθερό ηλεκτρίκ μωβ χρώμα και την ώρα που κοιτούσα το είδωλο μου μέσα στην σφαίρα να είναι λουσμένο στα χρώματα του ουράνιου τόξου, ως δια μαγείας το κουτί άνοιξε αυτοβούλως κάνοντας με να αναπηδήσω από έκπληξη. Ομολογώ πως μετά βίας το κράτησα σταθερό για να μην φύγει από τα χέρια μου.
Αφού πέρασαν μερικές στιγμές και συνειδητοποίησα πως τίποτα δεν σαλεύει εντός του, έφερα το περιεχόμενο του στο οπτικό μου πεδίο. Αντίκρισα μια επιστολή σφραγισμένη με βουλοκέρι που είχε έναν Ουροβόρο Όφι πάνω του και κάτω από την επιστολή υπήρχε τυλιγμένο σε μετάξι ένα αντικείμενο. Με προσοχή έβγαλα το γράμμα από το κουτί και σπάζοντας την σφραγίδα το άνοιξα. Το κείμενο δεν ήταν γραμμένο στο χέρι αλλά σε γραφομηχανή. Αυτό εξαρχής με έκανε να σκεφτώ πως κάποιος μου είχε στήσει κάποια καλοστημένη φάρσα και δεν ήθελε να δω τον γραφικό του χαρακτήρα. Λαμβάνοντας όμως ευθύς αμέσως υπόψιν τα προηγούμενα γεγονότα και φέρνοντας στο μυαλό μου την εξωπραγματική εμφάνιση/εξαφάνιση αυτού του τύπου, απέκλεισα κάθε πιθανότητα φάρσας. Που ξέρεις, σκέφτηκα, μπορεί και να είναι καμία τρομοκρατική οργάνωση που δεν θέλει να αφήσει αποτυπώματα και σημάδια συναισθηματισμών πάνω σε χαρτί.
Άρχισα λοιπόν να διαβάζω το δακτυλογραφημένο χαρτί.

"Αδίρις είναι το Όνομα.
Η Χάρη του, δίνει πολύχρωμη λάμψη στις καρδιές των αγνών υπάρξεων και ξεθωριάζει τα πεπερασμένα δοχεία της Ματαιότητας περνώντας τα στην ανυπαρξία.
What goes around comes around και το Αδίρις φροντίζει αυτό τον Συμπαντικό Νόμο να τον πραγματώνει πότε για Καλό και πότε για Κακό. Φυσικά, αυτό έχει να κάνει με την χρήση του αλλά και με το ποιόν αυτού που το τιμάει.
Το Αδίρις δεν γνωρίζει Οίκτο σε αυτούς που αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα και την Αγάπη ως προέκταση του Εγώ τους και φροντίζει πάντοτε ώστε να υπάρχει Ανταποδοτική Δικαιοσύνη. Άρα, το Αδίρις σε καταστεί αυτομάτως υπόλογο και υπεύθυνο για τις πράξεις σου αλλά και σε προφυλάσσει από τις κακόβουλες πράξεις των άλλων επιστρέφοντας τους αυτά που έσπειραν στο χωράφι της καρδιάς σου.
Το Αδίρις εκπληρώνει το μέγιστο της ισχύς του την Πανσέληνο και φροντίζει την διεκπεραίωση των όποιων εκκρεμοτήτων πριν την έναρξη της Νέας Σελήνης.
Να το αγαπάς, να το σέβεσαι και να το προσέχεις ως κόρη οφθαλμού διότι τούτο φέρει πάνω του το Ασυμβίβαστο της Εσωτερικής Αλήθειας σου.
Αν ποτέ το βγάλεις από το λαιμό σου δεν θα μπορέσεις ποτέ να το ξαναβάλεις γι'αυτό πριν το φορέσεις σκέψου πριν απ'όλα αν είσαι έτοιμος να δεσμευτείς απέναντι του. Αν αμφιβάλλεις ή δεν νιώθεις έτοιμος, κανόνισε την τεσσαρακοστή μέρα κατόπιν των γενεθλίων σου, να βρεθείς δίπλα στην θάλασσα και βύθισε το στα μεσοπέλαγα αποκαλώντας το ως <<Μέγιστο Αστερία>>.
Η ενέργεια του θα επιστρέψει στο Άργυρο Άστρο και το μειδίαμα της θνησιμότητας σου δεν θα σε ξαναενοχλήσει.
Το Αδίρις δεν πρόκειται να σου ευχηθεί Χρόνια πολλά, ούτε να στα εξασφαλίσει.
Μπορεί όμως να σου χαρίσει Χρόνια Αληθινά.

Υπογραφή,
The Order of *11_11*"


Είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό!
Το περιεχόμενο της επιστολής μου ήταν τόσο οικείο αλλά και ταυτόχρονα τόσο ακαταλαβίστικο. Όσο για τον αποστολέα, παρ'όλο που ο επισκέπτης είπε πως τον ξέρω εγώ δεν είχα ιδέα τι μπορεί να σημαίνει αυτή η υπογραφή. Τίναξα το κεφάλι αριστερά δεξιά λες και ήθελα να συνέλθω από το χαστούκι που μόλις εισέπραξα.
Γύρισα το βλέμμα μου προς το κουτί ώστε να δω το Αδίρις. Βρισκόταν στον πάτο του κουτιού τυλιγμένο με ύφασμα καθώς αδημονούσα να το πάρω στα χέρια μου και να καταλάβω με τι ακριβώς έμοιαζε. Ξετυλίγοντας το πανάλαφρο ύφασμα με αργές κινήσεις είδα ένα κρεμαστό για το λαιμό που θα έβαζα στοίχημα πως είναι η μικρογραφία ενός boomerang! Αν και έμοιαζε να είναι φτιαγμένο από κάποιο κρυστάλλινο διάφανο ορυκτό, με το που το άγγιζες, αυτό έπαιρνε τα χρώματα του Ουράνιου Τόξου και στο κέντρο του παρουσιαζόταν ξανά ο Ουροβόρος Όφις.
Δεν είχα συναντήσει ξανά κάτι τέτοιο.
Κοιτούσα αποσβολωμένος την μοναδική ομορφιά αυτού του αντικειμένου και χωρίς δεύτερη σκέψη το φόρεσα...

Έκτοτε δεν χρειάζεται να αναφέρω πως δεν το έχω βγάλει από το λαιμό μου.

1 σχόλιο:

Tamara de Lempicka είπε...

τωρα εχω κι εγω στο λαιμο ενα ιδιο κρεμαστο...μονο που δεν θυμαμαι ακριβως πως βρεθηκε εκει...
ετσι κι αλλιως δεν ειναι αυτο που εχει σημασια