5.11.08

Ασώματος


Πολλές φορές ανακαλώ στην μνήμη μου τα λόγια ενός σοφού γέροντα που είχα γνωρίσει όλος τυχαίος (ωστόσο, εκείνος με διαβεβαίωσε πως τίποτα δεν είναι τυχαίο) στον Ασώματο της Κρήτης προ διετίας. Καθήσαμε παρέα για κάνα δίωρο κι ενώ μιλούσαμε για χίλια δυό πράγματα που αφορούν την ζωή και τον άνθρωπο, σε κάποια φάση μεταξύ άλλων, μου είπε:

"Όταν σε ταλανίζει κάτι, κι αφού σκεφτείς σε βάθος το εκάστοτε ζήτημα που μπορεί να σε απασχολεί έντονα, να βγάζεις συμπεράσματα έπειτα από επτά μέρες σιωπής. Μετά το πέρας της εβδομάδος, είναι που νους και καρδιά καταλαγιάζουν και νηφάλια μπορείς να καταλήξεις σε απόφαση".

Τον ευχαριστώ πολύ για όλα, ξέρω πως ενίοτε προσεύχεται και για μένα...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ei8e loipon oloi oi an8rwpoi na akolou8hsoun tis 7 hmeres siwphs ki epeita na bgazoun sumperasmata......pou xerei kanei.isws tote na lex8ei kai h syggnwmh

M.

Φαίδρα Φις είπε...

σπάνια τύχη που τον συνάντησες...
και είναι ευλογία αλήθεια να ξέρεις ότι κάπου κάποιος προσεύχεται για σένα.

καλημέρα
φιλιά

Άβατον είπε...

@M,
κάλλιο αργά παρά ποτέ :)

@Φαίδρα Φις,
η αλήθεια είναι πως κατά κάποιο τρόπο νιώθω ευλογημένος... ;)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αν και δεν αποδέχομαι τη θρησκευτική ευλάβεια που βγάζει το δημοσίευμά σου, ωστόσο, δεν είναι κακή σας ιδέα.

Άβατον είπε...

@Δείμος,
απλά καταγράφω ένα αληθινό περιστατικό. Τώρα, καλό είναι να μπορούμε να ξεχωρίζουμε την θρησκευτικότητα από την Θρησκεία. Άλλωστε, ο συγκεκριμένος γέροντας ουδέποτε υποστήριξε την εκκλησία και τους εκπροσώπους της. Το αντίθετο θα έλεγα. Τέλοσπαντων καλό είναι με τα ίδια μας τα μάτια να διαπιστώνουμε ορισμένα πράγματα. Γι'αυτό αν βρεθείς στην Κρήτη μπορείς να επισκεφτείς το συγκεκριμένο λαογραφικό μουσείο και γιατί όχι να τον γνωρίσεις από κοντά. ;)