24.3.08

Θα καεί η γούνα μας!


Ο Chief Seattle στο περίφημο γράμμα που είχε στείλει το 1855 στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν ο τελευταίος του ζήτησε να αγοράσει την γη της φυλής του, πέραν του ότι έδωσε μαθήματα ζωής είπε και πράγματα που αφορούν όλους μας ως τα σήμερα. Μεταξύ άλλων επέλεξα το παρακάτω κομμάτι που αφορά τα ζώα:

"Ο λευκός άνθρωπος θα πρέπει να συμπεριφέρεται στα ζώα σα ναταν αδέρφια του.
Είμαι άγριος και δεν καταλαβαίνω γιατί ο λευκός αφήνει πίσω του χιλιάδες νεκρά αγριοβούβαλα πυροβολώντας τα μόνο για το κέφι του μέσα από το σιδερένιο άλογο που καπνίζει (τραίνο) ενώ εμείς δε σκοτώνουμε παρά μόνο για να τραφούμε.
Τι είναι ο άνθρωπος χωρίς τα ζώα;
Αν εξαφανίζονταν όλα τα ζώα, ο άνθρωπος θα πέθαινε από μεγάλη πνευματική ερημιά.
Ότι συμβεί στα ζώα θα συμβεί σύντομα και στον άνθρωπο.
Ξέρουμε τουλάχιστον αυτό:
Η γη δεν ανήκει στον άνθρωπο
ο άνθρωπος ανήκει στην γη
ΚΙ ΑΚΟΜΑ
πως εμείς δε δημιουργήσαμε τον ιστό της ζωής αλλά αποτελούμε μόνο μια ίνα μέσα σε αυτόν. Αν προκαλέσουμε κάποια καταστροφή στον ιστό, οι συνέπειες θα έρθουν και σε εμάς τους ίδιους..."
["Που είναι ο Αετός;", εκδόσεις ΚΟΑΝ]

Όλα τα παραπάνω γράφτηκαν με αφορμή τα κορυφαία ξεφτιλίκια που λαμβάνουν χώρα στις αγορές γούνας της Κίνας για να μπορούμε εμείς οι δυτικοί πολιτισμένοι να μπορούμε να πουλάμε λεζάντα στους γύρω μας. Όσοι έχετε γερό στομάχι φυσικά, ακολουθεί το παρακάτω video. Ιδού λοιπόν η μέγιστη βαρβαρότητα που μπορεί να επιδείξει το δίποδο ζώον (βλ.άνθρωπος) απέναντι στα άλλα ζώα. Και όχι μόνον είναι πρωτοφανής σε επίπεδο βαρβαρότητας αλλά κυοφορεί κιόλας μέσα της μια αρρωστημένη έπαρση ανωτερότητας. Μια από τις μεγαλύτερες ύβρις που μπορεί να πράξει ένα νοήμων πλάσμα (υποτίθεται) όπως ο άνθρωπος, είναι να συμπεριφέρεται στα ζώα λες και είναι άψυχα αντικείμενα. Τα ζώα ΝΙΩΘΟΥΝ και η ειρωνεία είναι πως ορισμένοι άνθρωποι ενεργούν μην ΝΙΩΘΟΝΤΑΣ τίποτα για τα συντροφικά πλάσματα της γης.
Μας αξίζει το χειρότερο...

1 σχόλιο:

lee είπε...

Το βιντεο δεν μπορω/θέλω να το δω, αλλα μου το εχει περιγράψει με καθε λεπτομέρεια ο αντρας μου, που το ειδε. Για μια βδομαδα ειμασταν ανάστατοι. Ειλικρινα δεν ξερω τι να σχολιάσω. Απορώ με το ανθρώπινο ειδος που ειναι ικανο για τα μεγαλυτερα θαυματα, αλλα και τις πιο φρικαλεες πράξεις.