7.12.06

Το Αστέρι και η Ευχή


Πέρασε σαν φλας μέσα από το κεφάλι μου μια απίστευτα "ηχηρή" μέρα, με εκατοντάδες ευχές να ταξιδεύουν στα αυτιά της καρδιάς μου οι οποίες σαφώς και αποδίδονταν προς χάριν ονομαστικής εορτής. Την ίδια στιγμή θα ήθελα να πιστεύω ότι όλο αυτό έγινε και εκδηλώθηκε έτσι όπως του ήταν γραφτό, όχι μόνον για τη στείρα εκπλήρωση μιας πασιφανής χρηστής αφορμής αλλά με πραγματική αιτία την εκ βαθέων καρδιάς "προσταγή" στο να τιμήσουμε τον Άνθρωπο και όχι φυσικά ένα όνομα. Παρακινημένος λοιπόν από το αίσθημα αμοιβαιότητας που τρέφω για τις ανθρώπινες σχέσεις, σε όλους όσους κατέχουν τον τίτλο του φίλου ή του γνωστού, θα ήθελα κι εγώ με την σειρά μου να τους ευχηθώ κάτι.

Εκπληρώνω την ψυχική ηρεμία και γαλήνη μου μέσα από την σχέση μου με όλους εσάς. Αδειάζω και γεμίζω μέσα από σας. Ακόμη και για την ίδια την ύπαρξη μου βρίσκω νόημα και χρησιμότητα όταν αρέσκομαι ευλαβικά να υποκλίνομαι στην μεγαλειότητα της Υπηρεσίας από τον Άνθρωπο για τον Άνθρωπο. Μαθαίνω καλύτερα τον εαυτό μου. Πολλές φορές έχοντας σαν πυξίδα τα βιώματα της πολύπλοκης φτιαξιάς μας και την μορφή της παρουσίας σας κόντα μου σαν έσοπτρο της ανθρώπινης φύσης μου, μπορώ και αξιώνω άποψη για μένα και τον κόσμο περιλαμβάνοντας όχι μόνο τα δικά μου βιώματα αλλά και τα δικά σας. Η θέληση μου για πραγματική αξίωση των ανθρώπινων σχέσεων και η καθημερινή μου προσπάθεια ώστε να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος δεν είναι ένα όνειρο αλλά κάτι που προσπαθώ να βιώνω καθημερινά μέσα από την τριβή μου με όλους εσάς τους τόσο διαφορετικούς μεταξύ σας. Αδιαφορώ τι θα καρπωθώ κάτω από την περσόνα της ιδιότητας του φίλου ή του γνωστού. Δεν αποτελεί αυτοσκοπό μου το να ανταλλάξω κοινωνικές λυκοφιλίες αλλά το να φυτέψω λίγη καλοσύνη στο περιβόλι της γης που περπατούμε μιας και για χιλιάδες φεγγάρια κάποιοι άλλοι το ποτίζουν με περίσσια μικρότητα, σκότος, κακία και αρνητικότητα. Τώρα το τι θα φυτρώσει στις καρδιές σας κατόπιν, δεν εξαρτάται από μένα αλλά από το πόσο πρόσφορο και γόνιμο μπορεί να είναι το χώμα της καρδιάς σας. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν ευδοκιμούν όλοι οι καρποί σε όλα τα μέρη.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από την τύχη και την ροπή του καθενός μας πάνω στην ραχοκοκκαλιά της ζωής εύχομαι σε όλους μας να είμαστε πρωτίστως Άνθρωποι που κάτω από την ομπρέλα μας θα χωρούν όσοι περισσότεροι είναι δυνατόν. Να μην ξεχνάμε ότι όπως και εμείς, έτσι και οι διπλανοί μας είναι και εκείνοι φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό που φτιάχνονται τα όνειρα ώστε να βοηθάμε ο ένας τον άλλον να εκπληρώσει ο καθένας το προσωπικό του Όνειρο.

Χρόνια...Καλά σε όλους μας!


Photo Source:
http://www.t-tutorials.com/data/Image/tutorials/Falling_Star/star14.jpg

16 σχόλια:

Desposini Savio είπε...

Σου εύχομαι τα χρόνια που θα έρθουν να είναι περισσότερο σοφά, με αγάπη, με όμορφες σκέψεις, με ωραίες εικόνες... και μια μεγάλη πολύχρωμη ομπρέλλα
(που έχεις ήδη) :)
που να χωρά όσους αγαπάς και σ'αγαπούν.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ

lee είπε...

Γραφεις πολύ όμορφα. Και αυτα που γραφεις μου δειχνουν μια ωραια σταση ζωής. Σαν να εχεις πιασει το νόημα..
Χρόνια Πολλά back at you!

Alkyoni είπε...

κι έμεινε άφωνη .... (εγώ δηλ)
καλημέρα :))))

Ελπίδα είπε...

Με άγγιξες μέχρι το κόκκαλο! και μέσα απ΄αυτό.
"...να φυτέψω λίγη καλοσύνη στο περιβόλι της γης...."
και δικό μου όνειρο.
Χάρηκα που σε βρήκα! Καλές γιορτές!

Άβατον είπε...

@Desposini,
Είσαι μεγάλη μαφία αλλά και αυτό μου αρέσει σε σένα. Κατάφερες και πρόσεξες όχι μόνον την μαγική ομπρέλα μου αλλά εξίσωσες και την σημασία της με τους σκοπούς μου. Είδες τι παθαίνει όποιος κάνει πολύ παρέα μαζί μου?
Ένα μεγάλο σβουριχτό φιλί σε σένα! :)

@Lee,
Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Καλώς ήρθες στο τροχόσπιτο μου και εις το επανιδείν.

@Alkyoni,
Να (σε) προσέχεις

@Elpida,
Καλές γιορτές και σε σένα. Εύχομαι να πραγματώσεις ότι ονειρεύεσαι και φυσικά όλα να πάνε με την άλλη την υπόθεση που σε απασχολεί.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Xρονια πολλα και καλα!!!
Keep blogging!!!!

Epsilon είπε...

Χρόνια Καλά λοιπόν, υπέροχη η ευχή σου, "να είμαστε άνθρωποι".
Αν μου επιτρέπεις να προσθέσω...
"ή τουλάχιστον να προσπαθούμε".

nahames nakanamoko είπε...

η Αγάπη υπάρχει παντού,στα μορια του αέρα που μας ζει,αλλά καμιά φορά δεν το καταλαβαίνουμε,χρειαζόμαστε ενα μικρό σπρώξιμο ή άλλοτε "όταν δεν αρκεί το τικ στην πλάτη,χτύπημα στο κεφάλι με μια βαριά" για να συνέλθουμε (όπως είχε πει κι ο John Doe)!

Άβατον είπε...

@Πρεζα TV,
Ανταποδίδω τις ευχές.

@epsilon,
Αν μη τι άλλο οφείλουμε να προσπαθούμε για τον ίδιο τον εαυτό μας πρώτα απ'όλα και έπειτα για τους άλλους.

@nahames nakanamoko,
Η Αγάπη είναι πανταχού παρόν και τα πάντα πληρών

Tamara de Lempicka είπε...

einai entypwsiako to pou mporei n'anakalypseis mia eyaisthisia ksexwristh , oxi glykanalath ma eswterikh...
xronia kala ki apo mena...kai xrwmatista....
;)

Axis Mundi είπε...

Xronia dimiourgika ki apo emena.
to xeis!

homelessMontresor είπε...

Κάτι μου λέει οτι θα έχεις καλή σοδειά! :-)

Ανώνυμος είπε...

λεπτοφυής η υφή της ομπρέλας σου, φερμένη από κόσμους ξωτικούς ως σουρεαλιστικός δορυφόρος, θα ανιχνεύει βρεγμένες ψυχές να τις ζεστάνει.
κράτα μου μια θέση...
χαιρετώ σε.

Άβατον είπε...

@Tamara,
Thanx so much darling!

@S
Ειλικρινά ευχαριστώ πολύ. Να είσαι πάντα καλά.

@Ε.Τ.
Ευχαριστώ πολύ καλή μου για τα καλά σου λόγια. Εύχομαι και εγώ μέχρι το τέλος της ζωής μου η σοδειά μου να είναι πλούσια σε καρπούς.

@Καρυάτιδα,
Χαίρομαι που το είδες τόσο βαθιά το όλο post μου, διότι και εγώ αντιλαμβάνομαι την φιλία και εν γένη της ανθρώπινες σχέσεις σε ένα βαθύτερο πλαίσιο επαφής και επικοινωνίας. Η ομπρέλα μου είναι απλόχωρη για αυτούς που ξέρουν να εκτιμούν την σκέπη της. ;)

Χρήστος είπε...

Αποφευγω να κάνω ευχες όταν πεφτουν αστερια. Γιατί δεν πιανουν συνηθως. Και ξερετε γιατι δεν πιανουν; Για τον ίδιο λόγο που δεν γίνονται και άλλα μαγικα πραγματα πια. Γιατί ο κόσμος οδεύει στο τελος του και όλη η μαγει εχει χαθει...

Άβατον είπε...

@Χρήστος,
Θα ήθελα πάρα πολύ να διαφωνήσω μαζί σου αλλά δεν μπορώ. Και ξέρεις το λόγο; Διότι, υπάρχουν φορές που σκέφτομαι κι εγώ πως έρχεται μια αλλαγή για την οποία δεν είμαι σίγουρος αν ο περισσότερος κόσμος είναι έτοιμος. Επιπλέον, πέραν αυτού νομίζω πως ο πλανήτης μετά από αυτό, δεν θα έχει ποτέ ξανά το ίδιο πρόσωπο.