28.1.07

Φ -_+ Φ

"Χρήματα,
τζάμπα κρίματα.
Φρου φρου και αρώματα,
της ματαιότητας καμώματα."




Πρέπει πάση θυσία να ξεχωρίσεις.
Να διακριθείς μέσα από την μάζα.
Με οποιοδήποτε τρόπο και προσωπικό κόστος.
Φρόντισε να ορθώσεις ένα κοινωνικό προφίλ για το οποίο κάποια μέρα το σύστημα θα σε ανταμείψει.
Ας υποκλιθείς στα κλισέ μέχρι το πρόσωπο σου να φιλήσει το πάτωμα.
Ας σκύψεις ως το σημείο που η μέση σου θα ραγίσει από την υπέρμετρη δουλικότητα.
Ας μην μπορέσεις ποτέ ξανά να ορθώσεις ανάστημα για να με κοιτάξεις στα μάτια.
Φόρεσε τους πιο τρελούς φραμπαλάδες σου και στίσε τρελό χορό πάνω από το μνήμα των ανικανοποίητων ονείρων σου.
Παρουσιάσου σε μέγαρα και δεξιώσεις κάνοντας τους άλλους να πιστέψουν έστω για μια στιγμή πως ο κόσμος έχει γίνει γαϊτανάκι γύρω από το φουστάνι σου.
Κάνε τα αγοράκια να πηδάνε τριγύρω σου σαν καυλωμένα πιθηκάκια και στολίσου με καυτές λέξεις, όπως "πούτσα" - "γαμήσι" - "μουνί" - "καύλα", για να πουλάς παραμύθι σεξουαλικότητας σε ανέραστους άντρες & γυναίκες.
Άφησε τις γκριμάτσες μπροστά από τον καθρέφτη.
Δεν υπάρχει σωτηρία αν δεν συμφιλιωθείς με το παιδί μέσα σου.
Χώνεψε επιτέλους πως η μεγαλύτερη εκκεντρικότητα είναι το να είσαι απλά ο εαυτός σου.

Μην μου πετάς λόγια δανεισμένης Σοφίας στην μούρη.
Κράτα την αναπνοή σου μόνον για μια στιγμή.
Γαμώτο, τα χνώτα σου βρωμάνε σκατίλα!

Κάνε στην άκρη γιατί μου κρύβεις το Φως...δεν υπάρχει ανωτερότητα ή κατωτερότητα.
Απλά υπάρχει η διαφορετικότητα που όμως οδηγεί σε κοινό τελικό προορισμό.
Στο Φως.


Photo Source: "Vanitas Allegory" by Pieter Boel

18 σχόλια:

Bliss είπε...

ομορφο αλλα πως τους καταλαβαινεις αυτους.. διπλα σου?
και υπαρχουν διπλα σου και δν το χεις νιωσει!
σου κανουν κακο?
πουλανε ψεμμα?
πουλανε ουτοπικη δοξα?μουρη?
;/
τεσπα...μακια!!!

Epsilon είπε...

Καλά αυτό που διάβασα ήταν απίστευτο!

"..να συμφιλιωθείς με το παιδί μέσα σου" αυτό ακριβώς είναι που λείπει στους περισσότερους σήμερα. Εγώ συνήθως λέω ότι όσο πιο απλός είναι κάποιος τόσο πιο όμορφος, μόνο που είναι δύσκολο να το συνειδητοποιήσει κανείς. Κι αν δεν το έχει, δύσκολο να το πετύχει.

Υ.Γ. Α και δεν πηδάνε σαν καυλωμένα πιθηκάκια μόνο τα αγοράκια, ξέχασες τα κοριτσάκια, που μαγεύονται με όποια lifestyle μαλακία τους πλασάρει κάποιος. Εκεί να δεις χοροπηδητό!

Άβατον είπε...

@Bliss,
Αγάπη, δεν είναι δίπλα μου. Δεν θα μπορούσαν να είναι πλάι μου. Δεν τους παίρνει. Μόνο αγαπημένα πρόσωπα περπατούν μαζί μου. Ωστόσο, βρίσκονται τριγύρω μου και πολλές φορές μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι όταν με το έτσι θέλω πουλάνε έπαρση και μαλακοπίτουρα υποτιμώντας την νοημοσύνη μου.

@Epsilon,
Τα κοριτσάκια δεν τα ξέχασα εφόσον αυτό που ανέφερα είναι η κραταιά άποψη των γυναικών. "Έλα μωρέ, άντρας είναι και σκέφτεται συνεχώς με το κάτω κεφάλι. Ένα νόημα να του κάνω, τον έχω δεδομένο."
Δεν είναι έτσι όμως...δεν είναι όλοι οι άντρες έτσι. Όπως και οι γυναίκες φυσικά μιας και εσύ, ευτυχώς είσαι γυναίκα και δεν κολλάς στο να τα χώνεις στην μικροαστική πλειοψηφία των γυναικών. :)

soulmates είπε...

"Κάνε στην άκρη γιατί μου κρύβεις το Φως..."
polu skotadi....polu sunwstismos...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αφιέρωσες δικές μου. Το καλύτερό σου που διάβασα μέχρι τώρα. Αξιολάτρευτο.

Να διακριθείς μέσα από την μάζα...υπέρμετρη δουλικότητα..... ΑΣυτή είναι η επιθυμία του σημερινού ανθιρώπου. Κι όμως γνωρίζει ότι και τούτο είναι απαίτηση του κοινωνικού κομφορμισμού; Γνωρίζουμε ότι χρειάζεται ανδρεία και ειλικρίνεια για να διαχωριστείς από τη μάζα (Νίτσε);
Απλά υπάρχει η διαφορετικότητα που όμως οδηγεί σε κοινό τελικό προορισμό">, ένας Διογένης θρασύς χρειάζεται για να φανεί η ανύπαρκτη ισονομία και η διαφορετικότητα. Οι άνθρωποι είναι όμοιοι (όχι ίσοι) έλεγε ο Αναξίμανδρος.

Klearchos είπε...

Σωστός!! Καλημέρα!!

Ανώνυμος είπε...

"Δεν υπάρχει σωτηρία αν δεν συμφιλιωθείς με το παιδί μέσα σου.
Χώνεψε επιτέλους πως η μεγαλύτερη εκκεντρικότητα είναι το να είσαι απλά ο εαυτός σου."

από τις πιο περιεκτικές προτάσεις έβερ!!!

και πόσα ξέρει αυτό το παιδί !!
πόσα αντέχει και ανέχετε για πάρτη μας,
περιμένει
ΠΟΤΕ ΘΑ καταλάβουμε,
ΠΟΤΕ ΘΑ ανοίξουμε τα ματια και τα αυτια μας να του δώσουμε την δεουσα προσοχή

...περιμένει αυτό το μικρό παιδάκι, περιμένει
ο καιρός μόνο περνάει...

α, ρε άβατον,
βαλτός είσαι κι εσύ σημέρα ?

με τιμή κι εκτίμηση

trapped

Agent of Chaos είπε...

Καλημέρα.. Μια που αναφέρθηκε ο Διογένης ο κυνικός ας θυμηθούμε την ιστορία που τον θέλει να πηγαίνει στο θέατρο, όταν η παράσταση είχε πια τελειώσει και ο κόσμος έβγαινε προς τα έξω. Αντίθετα στο πλήθος, που έβγαινε έξω, αυτός πάλευε ν' ανοίξει δρόμο και να μπει μέσα, και όταν ρωτήθηκε γιατί πηγαίνει αντίθετα ο ίδιος απάντησε:"Σε όλη μου τη ζωή αυτό εξασκούμαι να κάνω.."
Κάπως έτσι δεν είναι; Το μαγικό life-style που μετατρέπει τα μηδενικά σε νούμερα, η εκπόρνευση της πορνείας,τα σκυμμένα κεφάλια και η άδεια ζωή. Και όπως έλεγαν κάποιοι γνωστοί σχολιάζοντας την ερωτική ζωή, φετίχ μας δεν είναι οι ζαρτιέρες, αλλά οι εκπληρωμένες επιθυμίες. Η επιθυμία και η φλόγα μας αντρειώνει το αρνητικό, τούς κάνει να τρέμουν από το φόβο τους και δίνει λάμψη στην όμορφη δυναμίτιδά μας. Καλημέρα..

Ανώνυμος είπε...

Πυρ και μανία είσαι, το βλέπω.

Άβατον είπε...

@Soulmates,
Θέλει δεν θέλει θα κάνει στην άκρη! :)

@Δείμος του Πολίτη,
Παραδοχή της μοναδικότητας του καθενός θέλει και όχι να υιοθετούμε προπαρασκευασμένους τρόπους ζωής. :)

@Γεια σου ρε Κλέαρχε με τα ωραία σου!

@Trapped,
Ρε κοπελάρα αν δεν σε ήξερα και από κοντά θα πίστευα πως με τέτοιο ζεστό και αυθεντικό σχόλιο, θες να με αγιοποιήσεις. ;)

@Agent of Chaos,
Δεν συμφωνώ μαζί σου...ταυτίζομαι!

@Σεξ+Πυρ,
...και που να με δεις κιόλας. Είναι φορές που η ασχήμια και το δήθεν με κάνουν και ξεχειλίζω από οργή.
Πιστεύω πως σε αυτό τουλάχιστον μοιάζουμε :)

allmylife είπε...

Μπράβο Αβατον.
Θέλει ψυχή για να το γράψεις αυτό!

Άβατον είπε...

@AllmyLife,
Thanx darling!

nahames nakanamoko είπε...

"η μεγαλύτερη εκκεντρικότητα..."

οι γαμημένες οι λέξεις μου παίξαν μεγάλη πουστιά, εξαφανίστηκαν όταν προσπάθησα να βρω μερικές για να πω πώς ένοιωσα όταν το διάβασα!

Άβατον αποψε έγινες το ξυπνητήρι όλων μας!

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Πολλοι απο εμας φιλαμε χερια που θελουμε να δουμε κομμενα...
Το παιζουμαι μαλακες μεχρι τελους,ωστε να εξασφαλισουμε το προσωπικο μας κερδος.
Ως ποτε ομως;

Άβατον είπε...

@nahames nakanamoko,
Σε ευχαριστώ φίλε μου για τα καλά σου λόγια. Αυτός δεν είναι άλλωστε ο σκοπός μας εδώ μέσα; Ο ένας να αφυπνίζει τον άλλων με ξυπνητήρι τις λέξεις και τα νοήματα.

@Πρέζα Tv,
Ως τότε που θα τους τα κόψουμε από τη ρίζα.

Tamara de Lempicka είπε...

ενας "χορος της βροχης" αρκει...
Ασπιδα και καθαρτικο της βρωμας...

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω τα κείμενά σου εδώ και πολλούς μήνες, αλλά έχω επιλέξει το δρόμο του μη-σχολιασμού. Μέχρι σήμερα. Όσα θα σου πω πηγάζουν από κάθε καλή πρόθεση και γι'αυτό σου ζητάω εκ των προτέρων να μη με παρεξηγήσεις. Από τα κείμενά σου, έχω αντιληφθεί ότι έχεις εντρυφήσει σε θέματα εσωτερισμού ουσιαστικά και όχι για χάριν εντυπωσιασμού. Το σημερινό σου κείμενο, ομολογώ πως καμία σχέση δεν έχει με όσα τόσο καιρό πρεσβεύεις μέσα από τα κείμενά σου. Το μένος, η εμπάθεια και η μομφή, καμία θέση δεν έχουν στον κόσμο των Δασκάλων και της παντοτινής Αλήθειας. Προκαλούν μόνο φθορά στην ψυχή και στην ενέργειά σου. Αλλά αυτό νομίζω το γνωρίζεις. Το ερώτημα που ήθελα να σου απευθύνω είναι το εξής: Εσύ, που μιλάς για ιδέες ανώτερες και παντοτινές, με το κείμενο αυτό, σέβεσαι και αποδέχεσαι τη διαφορετικότητα του άλλου; Για σκέψου λίγο και θα καταλάβεις τι εννοώ. Ο εσωτερισμός και η Αλήθεια είναι τρόπος ζωής, όχι μόνο λόγια.

Άβατον είπε...

@Tamara,
Μάλλον ο Χορός του Ήλιου χρειάζεται σε αυτή την περίπτωση. :)

@Indigo,
Πρώτα απ'όλα εκτιμώ το ότι διοχετεύεις λίγο από τον ελεύθερο σου χρόνο για να με διαβάζεις και φυσικά δεν υπάρχει κανένα θέμα παρεξήγησης. Δεύτερον, θα ήθελα να σου σημειώσω κάτι ώστε να αποφύγουμε τυχόν σκοπέλους. Ασχολούμαι με τον Εσωτερισμό πολλά χρόνια. Υπήρξαν στιγμές στην ζωή μου που έκανα όμως συνειδητές παύσεις. Ο Δρόμος της Αυτογνωσίας δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και πολλές φορές η ανθρώπινη μας φύση μας αναγκάζει να κάνουμε διαλείμματα και γιατί όχι πισωγυρίσματα. ΔΕΝ είμαι Δάσκαλος και ουδέποτε ισχυρίστηκα κάτι τέτοιο. Μόνον Δάσκαλος και Μαθητής του Εαυτού μου μπορώ να γίνω. Εξάλλου, είμαι ένας απλός άνθρωπος με ανησυχίες, όνειρα, αναζητήσεις και απογοητεύσεις. Σαν και σένα φαντάζομαι. Και σαν τέτοιος, υπάρχουν φορές που υποκύπτω στην θνητή και ανθρώπινη πλευρά μου και τότε οργίζομαι, αυτοκαταστρέφομαι, στεναχωριέμαι κ.ο.κ. Στο Post μου είμαι straight forward...τα λέω όλα φάτσα κάρτα που λέμε. Δεν υπάρχει εμπάθεια, μομφή ή υπονοούμενα. Υπάρχει όμως η οργή που κάποιες στιγμές με κάνει να σφίγγω τα δόντια μου και να ματώνω τα χείλη μου απέναντι στην υποκρισία, την ψευδαίσθηση, το στημένο υφάκι και την Εγωπάθεια. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με την διαφορετικότητα των ανθρώπων. Έχει να κάνει με αυτούς που κοιτάνε να ποδοπατήσουν την δική μου (ίσως και μειονεκτική σε σχέση με την Μάζα) διαφορετικότητα και να επιβάλλουν με χίλιους δύο τρόπους τα δαιμόνια τους ως δικό μου Θεό.
Δεν είμαι Ιησούς ή Σωκράτης αλλά είμαι ένας απλός άνθρωπος που προσπαθώ να κοιτάζω ψηλά. Όποτε είναι αυτό εφικτό τελοσπάντων και μπορώ να έχω στιγμές διαύγειας. Είναι λεπτές οι γραμμές και φυσικά κάτι τέτοιο δεν θα το αφήσω να περάσει αμαχητί.
Πάντως σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου.