18.4.08

Παίγνιο δια ενηλίκους

Κατόπιν, ευγενής προσκλήσεως από την θαλασσοδαρμένη Φαίδρα Φις καλούμε να συμμετέχω σε ένα βλακοπαίχνιδο το οποίο νομίζω πως είχα δημιουργήσει κάνα χρόνο πριν με τον δικό μου ξεχωριστό βλακώδες τρόπο βεβαίως βεβαίως.
Σε ένα μείγμα ρεαλισμού και υπερρεαλισμού εμπνεύστηκα δύο Post που νομίζω πως κολλάνε γάντι με την παραπάνω πρόσκληση καθώς το ένα είχε να κάνει με τη μουσική αλλά και με τον κινηματογράφο. Παραθέτω τα εξής παρακάτω λοιπόν.

Καλή ανάγνωση:



11 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Παρέθεσες τα καλύτερά σου λογοτεχνήματα. Και τα δύο είναι μοναδικά.

Φαίδρα Φις είπε...

μου άρεσαν και τα δύο πολύ,ευχαριστώ που ανταποκρίθηκες στην πρόσκληση,θα μπορούσες όμως και με έναν πιο εύσχημο και κομψό τρόπο να το αρνηθείς εφόσον εκτιμάς ότι το παίγνιον είναι βλακώδες και δεν "στέφεται" από κανενός είδους δάφνες αξίας...
(ασφαλώς νιώθω υποχρεωμένη και δικαιωμένη από τους χαρακτηρισμούς...)

καλημέρα και φιλιά

Άβατον είπε...

@Δείμος,
"έχω πράγμα, έχω πράγμα...πάρτε πάρτε κόσμε και ντουνιά. Όλα φρέσκααα..." :)

@Φαίδρα Φις,
Don't take it personal. Ότι παίγνιο αφορά την βλακόσφαιρα, μόνον ως βλακοπαίχνιδο το εκλαμβάνω (με αρκετές δόσεις ρουφιανιάς φυσικά). Γι'αυτό και επέλεξε να καταθέσω κάτι που ήδη είχα ανεβάσει.

Φαίδρα Φις είπε...

άβατον, πολύ θα ήθελα να μην το πάρω προσωπικά,αλλά την πρόσκληση την απηύθυνα προσωπικά εγώ στον προσωπικό εσένα,άρα? πως αλλιώς να το έπαιρνα? δεν έχει σημασία πια,και δεν έχω και κανένα θέμα, για να εξηγούμαι,απλώς με ξένισε ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκες την πρόσκληση,
αφού από την αρχή το ήξερες ότι θα απαξίωνες το παιχνίδι,γιατί έπαιξες?
μόνο αυτή την ένσταση έχω και τίποτα άλλο.

Άβατον είπε...

@Φαίδρα Φις,
χμμ...πρώτον, η ηρεμία καθώς και η νηνεμία βοηθά τα πνεύματα. Δεύτερον, δεν απαξιώνω κανένα παιχνίδι και κανένα Βλακοφιλαράκι εδώ μέσα. Αντί απαξίωσης μάλλον επέλεξα τον αυτοσαρκασμό. Καταλαβαίνω όμως πως μπορεί να μην έγινε αντιληπτό κάτι τέτοιο από εδώ μέσα.
Το προσωπικό Εμένα - Εγώ, δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνον μια απύθμενη σαρκοβόρα περσόνα η οποία πέραν του να τρώει τις σάρκες της ακούει στο όνομα "Άβατον".
Ο real me, όξω από δω...σαν να λέμε ο "έξω από δω",φτου φτου. :)

Φαίδρα Φις είπε...

δε διαφωνώ ως προς την ηρεμία,ήρεμη μιλάω,
αντιληπτός έγινε ο αυτοσαρκασμός αλλά δεν περιορίστηκε στο "αυτό-"
διότι ο ίδιος προέβης σε χαρακτηρισμούς όπως:βλακόσφαιρα,βλάκες,βλακοπαίχνιδα...
δε θεωρώ τον εαυτό μου βλάκα όπως και δε θεωρώ βλάκες όσους τουλάχιστον συναναστρέφομαι στον κόσμο των blogs,
άλλωστε,έχω το προνόμιο-όλοι μας το έχουμε-της επιλογής,
το να κάθομαι και να τους ρίχνω όλους στο ίδιο καζάνι να βράσουν εκτός του ότι αποδεικνύει ότι είμαι η χειρότερη,παράλληλα είναι και το ευκολότερο άλλοθι που θα κατασκευάσω για να αθωώσω δικές μου ανοησίες,
δεν είναι ούτε όλοι οι άνθρωποι ίδιοι,ούτε όλες οι σκέψεις,ούτε οι αντιδράσεις,
μόνο και μόνο απ'αυτό κρίνοντας,εκτιμώ πως ο τόνος σου και η εκφορά των λέξεων ήταν προσβλητική...
στο ξεκαθάρισα ωστόσο από την αρχή,δεν με πειράζει,
ούτε μπορώ ούτε είμαι αρμόδια να κάνω ψυχανάλυση στον καθένα πριν αποφασίσω να τον προσκαλέσω σ'ένα απλό παιχνίδι,
πολλές φορές στη ζωή μας,έχουμε ανάγκη και τα πιο ανάλαφρα πράγματα και αισθήματα ακόμα,τα λιγότερο ουσιαστικά,
και πάλι το βρίσκω άσκοπο να σου εξηγώ την οπτική μου από τη στιγμή που είχες ούτως ή άλλως αποφασίσει.

Άβατον είπε...

@Φαίδρα Φις,
δεν νομίζω πως διαφωνούμε πουθενά. Πάνω κάτω τα ίδια πράγματα λέμε με διαφορετικά λόγια. Φυσικά και δεν περιορίστηκα στον αυτοσαρκασμό. Σε ένα γενικότερο πλαίσιο και με εφαλτήριο την πρόσκληση σου, επιδόθηκα σε ένα γενικότερο σαρκασμό διότι έπειτα από τόσο καιρό στην τροχιά της μπλογκόσφαιρας (βλ. βλακόσφαιρα), απλά έχω δει και έχω διαβάσει πολλά περισσότερα από εσένα εδώ μέσα.
Άρα, η καυστική άποψη μου αντικατοπτρίζει μια γενικότερη άποψη και θέση για τα πράγματα. Δεν έχει να κάνει με σένα.
Σαφώς και έχουμε ανάγκη πράγματα και αισθήματα που δεν άπτονται κατ'ανάγκην της ουσιαστικής σκέψης και δράσης. Δεν είπε κανείς το αντίθετο.
Ωστόσο, επειδή θεωρώ εαυτό ως smart idiot, νομίζω πως έχω το δικαίωμα να σαρκάζω και να φυσικά πάνω απ'όλα να αυτοσαρκάζομαι. Φτάνει όλο αυτό να εμπεριέχει ένα σατυρικό προφίλ. Όσο σκληρό κι αν βγαίνει προς τα έξω μερικές φορές.
Τέλος, θεωρώ επίσης χαζομάρα να κάθομαι και να "απολογούμαι" για κάτι το οποίο δεν υφίσταται. Πίστευα πως θα καταλάβαινες το πνεύμα μου και δεν θα με ρωτούσες "μα καλά με θεωρείς χαζή; κι αν ναι γιατί κάθεσαι και παίζεις αυτό το χαζοπαίχνιδο;" κτλ κτλ...kindergarden states.
Φυσικά και δεν σε θεωρώ όρθιο ζώον δίποδο...αν πίστευα το αντίθετο, πίστεψε με, θα το καταλάβαινες με την μία. Απλά έκανα ένα λογοπαίγνιο κι εγώ με την σειρά μου το οποίο αφορά όχι εσένα αλλά τον ορισμό της μπλογκόσφαιρας.
Κατά τ'άλλα, στα 2 χρόνια που τρέχει αυτό το "βλακόσπιτο" (και μιλάω για το προσωπικό μου blog), έχω συμμετέχει μόνον άλλες 2 φορές σε παιχνιδάκια αντίστοιχα. Θα μπορούσα και σε περισσότερα και φυσικά σε κανένα. Είναι θέμα διάθεσης και timing.
Sorry αν στεναχώρησα το Εγώ σου και έθιξα την προσωπικότητα σου κατά οποιονδήποτε τρόπο μα πίστευα πως δεν χρειάζεται να κάθομαι και να εξηγώ τα αυτονόητα.
Τελικά, στην ζωή δεν είναι τίποτα αυτονόητο. :)
Τέλος.-

Φαίδρα Φις είπε...

όταν βάζεις τελεία και παύλα,με λογοκρίνεις εμμέσως ή μου αφαιρείς το λόγο...,
και διαφωνούμε διότι την πρόσκληση σου την έδωσα εγώ,άρα εκτιμάς την επιλογή μου ως βλακώδη,
άρα με θεωρείς βλάκα
και μάλλον είμαι.
το Εγώ μου? δεν καταλαβαίνω τι λες.
ποια είναι τα αυτονόητα βάσει των αντικειμενικών σημείων μου?
εξετάζεις τα πάντα υπό το πρίσμα της δικής σου θέσης και λογικής,
και το κριτήριό σου είναι κοντόφθαλμο.
τώρα τέλος.

Άβατον είπε...

@Φαίδρα Φις,
πάλι δεν κατάλαβες. Δεν λογοκρίνω κανένα σχόλιο και ουδέποτε έχω αφαιρέσει το λόγο σε κανένα εδώ μέσα. Τα καραγκιοζιλίκια που κάνουν άλλοι δεν τα κάνω εγώ. Όσοι ευαγγελίζονται την ελευθερία πρέπει να ξέρουν να την αποδέχονται κιόλας απέναντι στο διαφορετικό.
Η τελεία και παύλα αφορά ΕΜΕΝΑ. Δεν έχω κάτι παραπάνω να προσθέσω. Πιστεύω πως το θέμα έχει κορεστεί και έχει πάρει διαστάσεις που δεν του αρμόζουν. Έχω πολύ σοβαρότερα προβλήματα από το να ανοίγω διαδικτυακούς διαξιφισμούς. Άσε που ο γραπτός λόγος υπολείπεται της εκφραστικότητας του σώματος και της χροιάς της φωνής, ώστε να μπορέσεις να καταλάβεις το πνεύμα του λόγου μου. Άρα, κακώς εννοείς τα κείμενα και φυσικά για αυτό δεν φταις εσύ αλλά το ότι δεν με γνωρίζεις καθόλου στην ουσία.
Αυτά έχω να σου πω. Όσο πιο απλά μπορώ. Αν υπάρχουν απορίες ακόμα από την πλευρά σου, μπορείς να ανατρέξεις στα παραπάνω σχόλια και να τα ξαναδιαβάσεις προσεχτικά.

Make Love not War

Φαίδρα Φις είπε...

καμιά απορία,όλα εντάξει.
προσδοκώ την Ανάσταση...,
έρωτας και πόλεμος μοιάζουν,

σε φιλώ

Άβατον είπε...

@Φαίδρα Φις,
μοιάζουν στο ότι και στις δύο περιπτώσεις, όλα επιτρέπονται...;)