16.8.08

Ο κερδισμένος τα χάνει όλα


Ορισμένες φορές νιώθεις τόσο οδυνηρά αβάσταχτο το βάρος της πνευματικότητας να σου λυγίζει τις πλάτες. Πρέπει να συνεννοηθείς. Σε ένα πρωτόλειο επίπεδο. Σε μια κατάσταση που δεν αφορά κάτι βαθύτερο αλλά ένα ζήτημα επί του πρακτέος αν μη τι άλλο. Πολλές φορές, ένας κούφιος χαιρετισμός, ένα "όχι" ή ένα "ναι", ένα ορφανό ευχαριστώ μπορεί να σε βγάλει από αδιέξοδους συνειρμούς για την ευγένεια ή την καλοσύνη μεταξύ των ανθρώπων. Κι όλα αυτά είναι τόσο επιδερμικά μέσα σου.
Άλλες φορές, ντύνεις με κορδέλες κενά κουτιά και νομίζεις πως έτσι θα μπορέσεις να προσελκύσεις το σημαντικότερο και πλέον σπάνιο δώρο που έχεις λάβει ως τώρα. Στις ζέστες νύχτες του καλοκαιριού αναμασάς παγάκια στο μπαλκόνι και αναπολείς στιγμές που ο πάγος παντρευόταν την φωτιά.
Εκ του μακρόθεν όλα μοιάζουν τόσο θολά. Είναι ο λίβας που καίει τον αέρα και τον κάνει να χάνει την αλαφροΐσκιωτη πατημασιά του στις μέρες των ανθρώπων, είναι ο λίβας που πυρπολεί τις σιλουέτες και τις απελευθερώνει από το καθεστώς των μορφών, είναι η μυρωδιά από τα αποκαΐδια των λιβανισμένων ονείρων που θα σου θυμίζει πως όλα ξεκίνησαν για να καταλήξουν θυσία στον βωμό της αγάπης.
Μην γυρίζεις αλλού το κεφάλι.
Να βλέπω τα μάτια σου θέλω κι ας είναι για μια στιγμή. Μια απειροελάχιστη στιγμή φτάνει για να κολυμπήσω στο βλέμμα σου, να ορθώσω πανιά σε πελάγη ευτυχίας, να πλεύσω στις φουσκοθαλασσιές των λυγμών σου έχοντας περισώσει από τα ναυάγια της ζωής μόνον αυτά που αγαπώ περισσότερο.
Περίοδος εκ-πτώσεων δεν υπάρχει για τους εραστές, καθώς η αποτίμηση συναισθημάτων δεν μπορεί να κοστολογήσει πράξεις ανάμεσα σε δυο καρδιές που χορεύουν στους ίδιους ρυθμούς. Κατόπιν Πτώσεως του Όντος, δεν υπάρχουν εκπτώσεις στο όνομα της αληθινής αγάπης και στο βίωμα αυτής. Δεν θα την βρεις με φρου φρου και αρώματα να μοστράρει τον εαυτό της στις βιτρίνες εμπορικών κέντρων και σε εξώφυλλα περιοδικών. Μήτε θα την αντικρίσεις εκεί που κοιτάν οι πολλοί. Ίσως και να την προσπεράσεις άθελα σου μια μέρα που έμοιαζε σαν όλες τις άλλες.
Μα αν τολμήσεις να την κοιτάξεις κατάματα, φρόντισε να θυμάσαι πως μόνον η γύμνια σου θα σε σώσει από του χρόνου τα εφήμερα καμώματα.

Άγνωστες οι βουλές του Έρωτα και Κυρίου μας.
Σε αυτόν προσκυνούμε και γι'αυτόν εξυψώνουμε σταυρό μαρτυρικής Αγάπης.

Μηδέν το κόστος...κι ας φαίνεται πως έχεις χάσει τα πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: